Kezdőlap » Hírek » Hatalmas frissítés jött a Velocidrone szimulátorhoz

Létrehozva:

Frissítve:

Hatalmas frissítés jött a Velocidrone szimulátorhoz

A decemberi Liftoff frissítés után a Velocidrone FPV drón stimulátor is felzárkózott. Teljesen felújított kezelőfelület, új verseny módok, új pályák, új drónok, felújított grafika és rengeteg hibajavítás érkezett. – Szinte rá sem lehet ismerni a szimulátorra, de azért van néhány árnyoldala is a dolognak.

Ha jobban érdekelnek az FPV drón szimulátorok, olvasd el a témáról készült összefoglalómat.

Új pályák:

Factory – új ipari raktár. Világos, teljesen üres, nagyon szép pálya.

Ship Port és Apocalypse (low poly) – ezek az új pályák a hamarosan megjelenő velocidrone mobil kiadás részei lesznek, de asztali gépen is elérhetők. Úgynevezett low poly kialakítást kaptak, ami bár kevésbé realisztikus, de sokkal kisebb gépigényű. Részletesek, kidolgozottak és szépek. Imádom őket, bárcsak az egész szimulátor ilyen lenne!

Island (Freestyle pack része) – teljes át lett alakítva, hogy jobb freestyle pálya lehessen

Countryside – Elvileg nagyon átdolgozták: jobb minőségű növényzetet, változatosabb domborzatot, egy zuhataggal ellátott folyót, jó minőségű erdős területek és két rádiótornyot kapott. – Látszik hogy próbálnak nyitni végre a freestyle pilóták felé is, de a nekem a végeredmény nem igazán tetszik.

Empty PolyWorld és Dynamic Polyworld (low poly) – részei lettek az alapjátéknak (már nem Combat pack specifikusak), így mindenki számára szabadon hozzáférhetőek.

Új drónok:

 • 5″ 3S Racer: Five33 Switchback Zero (Freedom Spec quad)
 • 7” Racer: Project 399 Prig (Street League)
 • 7” Racer: MadKwads MadOpen (Street League)
 • 7” Racer: Kauri-H (Street League)
 • 7” Racer: Five33 Spec 7 (Street League)
 • 7” Racer: TBS Source One 7” (Street League)
 • 5” Racer: Open Race Pro
 • 5” Racer: Fox Racing V1
 • 5” Racer: Southeast FPV Typhonv

Felújított kezelőfelület

A menü rendszer és az OSD sokkal jobb lett. Nem cserélték le a már bevált elemeket, de minden kapott egy sokkal átláthatóbb designt. Ezzel a szimulátor számomra egyik legnagyobb hibáját javították.

Felújított pályák és grafika

Látszik hogy próbálkoztak a srácok, szebb lett a grafika és részletesebbek a pályák, de közelébe se érnek a konkurenciának. A fénytörések sokat javultak, néhol megjelennek nagyobb felbontású textúrák és részletesebb vegetáció modellek is, de az összhatás nem változott sokat. Pár méterre tőlem töltenek csak be az újabb modellek és textúrák, így a kijelző nagy részét a homályos régiek fedik le.

Végre maximum beállításokon sem laggol a játék a közepesen erős gamer gépemen. Számomra ez a legjobb grafikai fejlesztés: sokkal stabilabb lett a játék nálam.

Viszont megjelentek új grafikai bug-ok a Countryside és Desert Warzone pályán, valószínűleg a jövőben ezeket javítani fogják, de most még több helyen is rejtőzhetnek hasonló problémák. Ha a frissítés után hatalmas bemozdult pacák jelennek meg a képernyőn, a főoldalon az options menüpont alatt nyomjátok meg a reset game gombot. Ez minden egyedi beállítást töröl, de megoldhatja ezt a hibát vagy a motion blur képernyő beállítás kikapcsolása is segíthet.

Hogy valami jót is mondjak, az új low poly pályák szerintem valami gyönyörűségesen szépek. Nagyon jól áll ez a rajzfilmes grafika a játéknak. Szerintem jobb ha nem is törekednek a realisztikus látványvilágra, ha nem megy nekik.

Egyebek

 • Natív Apple M1/M2 támogatás
 • Be lehet állítani VSync nélkül is maximum FPS-t
 • Javítások a track szerkesztőben
 • Az OSD-n megjelenő adatok mennyisége állítható
 • Az OSD gombjait egy normális menübe rendszerezték
 • Bejött egy új Qualify mód

Összegzés

Hatalmasat fejlődött a játék. Még most sem lesz a freestyle videósok kedvence, de kétségkívül nagy előrelépés történt. Versenyző szemmel az új drónok és az új menü lehet igazán izgalmas, freestyle szemmel a low poly pályák lehetnek jó játszóterek. Számomra összességében a Liftoff még mindig jobban tetszik: szebb grafika, változatosabb pályák, saját drón építésének lehetősége számomra többet ér mint a Velocidrone valamivel valósághűbb fizikája.

Ha érdekel a többi FPV drón szimulátoris, összeszedtem ebbe a cikkbe a jelenleg legnépszerűbbeket.

Szólj hozzá!