Számítástechnika

Számítógéppekkel körülvéve nőttem fel. Szétszedem, összerakom, megjavítom és használom őket. Már több tucat laptop és PC telepítésén és optimalizációján vagyok túl, sok embernek segítettem kiválasztani a neki megfelelő gépet és én magam is építettem már nem egy PC-t.

Nincs többé lassú gép!

 Egy dolog sosem hagyott nyugodni: Miért lassulnak be gépek? Ezért elmélyedtem a Windows működésében és optimalizálásban, míg meg nem találtam erre a megoldást, amit blogomon te is megtudhatsz, de ha megkeresel akár személyesen is szívesen segítek.

Linux Mint

❤️ Linux

Bevallom őszintén, a Linux rabul ejtett. Egy kis gépigényű, ingyenes és felhasználóbarát rendszer ami ráadásul a végtelenségig személyre szabható – ezt nekem találták ki! Egy évig Linux-ot használtam fő operációsrendszerként és azóta is napi szinte használok Linux Debian alapú rendszereket szerverként.

Webfejlesztés

Egy modern vállalkozásnak vagy szakembernek már nélkülözhetetlen az online jelenlét, aminek az egyik legfontosabb része egy modern és minőségi weboldal.

Ha szükséged van egy szép, modern, időtálló és olcsó weboldalra keress nyugodtan. Több éve foglalkozom WordPress alapú weblapok és webáruházak fejlesztésével és üzemeltetésével.

Néhány munkám:

Dolgok internete (IoT)

Sok területen hatalmas szükség lenne pontos és naprakész adatra. Például a mezőgazdaságban hőmérsékleti, páratartalmi és talaj nedvességi adatokra, hogy optimalizálni lehessen az öntözést. Ilyenkor hasznos egy kis Wifi-s mikroszámítógép néhány szenzorral és kapcsolóval, amivel pontos méréseket lehet végezni és aztán ezek alapján vezérelni, amit szükséges.

Fejlesztek egy olcsó, de mégis nagyon flexibilis IoT rendszert, amivel bárki telepíthet szenzorokat, kapcsolókat és egyéb vezérlőket otthonába vagy bármilyen létesítménybe.

Arduino

Az Arduino-k olcsó és egyszerű programozható mikrovezérlők, amikkel bárki építhet programozható elektronikai eszközöket.

Látványosan és élvezetesen lehet velük bevezetni bárkit az elektronika és a programozás világába.

Hála a Breadboard-ok megjelenésének, forrasztásmentesen lehet építeni áramköröket, így semmilyen speciális eszköz nem kell a szerelésnek és teljesen újrahasznosíthatóak maradnak az alkatrészek is.

Az Arduino-kra C/C++ nyelven lehet programot írni. Ez egy elég egyszerű, de még nem grafikus programozási nyelv. A programozás alapjainak és gondolkodásmódjának elsajátítására tökéletes. De akár a népszerű grafikus Scratch nyelv is működésre bírható Arduino-kkal.