Arduino és IoT

Arduino

Az Arduino-k olcsó és egyszerű programozható mikrovezérlők, amikkel bárki építhet programozható elektronikai eszközöket, szenzorokat, robotokat – a képzeletünknek csak tudásunk szab határt.

Látványosan és élvezetesen lehet velük bevezetni bárkit az elektronika és a programozás világába.

Hála a Breadboard-ok megjelenésének, forrasztásmentesen lehet építeni áramköröket, így semmilyen speciális eszköz nem kell a szerelésnek és teljesen újrahasznosíthatóak maradnak az alkatrészek is.

Az Arduino-kra C/C++ nyelven lehet programot írni. Ez egy elég egyszerű, de még nem grafikus programozási nyelv. A programozás alapjainak és gondolkodásmódjának elsajátítására tökéletes. De akár a népszerű grafikus Scratch nyelv is működésre bírható Arduino-kkal.

Dolgok internete (IoT)

Sok területen hatalmas szükség lenne pontos és naprakész adatra. Például a mezőgazdaságban hőmérsékleti, páratartalmi és talaj nedvességi adatokra, hogy optimalizálni lehessen az öntözést. Ilyenkor hasznos egy kis Wifi-s mikroszámítógép néhány szenzorral és kapcsolóval, amivel pontos méréseket lehet végezni és aztán ezek alapján vezérelni, amit szükséges.

Fejlesztek egy olcsó, de mégis nagyon flexibilis IoT rendszert, amivel bárki telepíthet szenzorokat, kapcsolókat és egyéb vezérlőket otthonába vagy bármilyen létesítménybe.